Velkommen til vores MMA-sektion. Her finder du alt vores MMA-udstyr og MMA-påklædning. Husk at holde øje med siden, vores udvalg vokser nemlig hele tiden.

Husk at vi råder til at alle tekstiler med tryk bliver vasket med vrangen ud.

DKK 79,00
DKK 329,00
DKK 259,00

Hvad er MMA? 

Mixed Martial Arts (MMA) er som navnet afslører en blanding af en række forskellige kampsportdiscipliner. Her indgår alt fra karate, brydning, boksning, kickboksning, taekwondo, judo, jiu-jitsu og meget mere. Det er op til den enkelte kæmper at kombinere stilarterne. Tit har professionelle kæmpere nogle foretrukne stilarter, de godt kan lide at kombinere, men i moderne MMA så skal man have et solidt fundament, både hvad gælder stilarter, hvor man står op: kickboxing og karate - Og når man ligger ned som: brydning, judo og jiu-jitsu. 

Mange forveksler MMA med UFC, da UFC er navnet på den mest kendte MMA-stævnearrangør  (på engelsk: promotion). Derfor kan man ikke sige, at man går til UFC, bruger UFC-handsker eller UFC-shorts. Her er det korrekte henholdvis; at man går til MMA, bruger MMA-handsker eller MMA-shorts.  

Startede med et spørgsmål

Selvom MMA stadigvæk ville betegnes som en nichesport af mange herhjemme i Danmark, så er en ting helt sikkert: Interessen for den meget omtalte kampsport har udelukkende været stigende siden dens gennembrud for små 30 år siden. 

MMA som har rødder helt tilbage til det gamle Grækenland blev første gang præsenteret, som vi kender det i dag, i 1993, hvor det første Ultimate Fighting Championship (UFC) stævne blev afholdt. Præmissen for stævnet var simpelt: 

Hvilken kampsport var den mest effektive?  

Et spørgsmål som havde indgået i tusindvis af diskussioner igennem tiden, nu skulle folket have svaret. 

Arrangørerne af stævnet var den velrenommeret Gracie-familie som var udøvere af Brasiliansk Jiu-jitsu. De ville bevise, at deres kampsport var mest effektivt. Derfor inviterede de, udover deres egen repræsentant Royce Gracie, 7 andre kæmpere med forskellige kampsportsbaggrunde til at kæmpe. Stævnet var i turneringformat, hvor vinderen af hver kamp gik videre indtil den sidste mand stod tilbage. Gracie-familien fik ret, da deres repræsentant Royce Gracie vandt hele turneringen. 

MMA i dag

Der er sket meget siden 1993. MMA er nu blevet en global sport som tiltrækker milioner af seer verden over. I dag er der også mange flere stævnearrangører i flere forskellige lande. UFC er stadig den største arrangør af stævner. I 2019 afholdte de faktisk deres første stævne i København, hvor flere end 12.000 mennesker deltog. 

I forhold til selve kampsporten er der også sket en hel del. Som skrevet ovenover er MMA nu en meget flydende blanding af forskellige kampsportsdiscipliner, hvor de forskellige kæmpere alle har en stærk grundlæggende base af henholdvis striking, grappling og submission efterfulgt af mulige personlige foretrukne kampsportsdiscipliner. 

Hvilket udstyr skal man have? 

Der er faktisk ikke specielt store krav til udstyr eller beklædning, som der er ved Karate, Taekwondo eller Judo. Det vil sige, at der ikke er en bestemt judodragt eller judogi, heller ikke en karatedragt eller en karategi. I den mest simple form, kan man sagtens træne i helt normale træningsshorts og en t-shirt.  

Hos BUDOLAND anbefaler vi dog visse ting indenfor vores udvalg af MMA-udstyr: 

  • MMA-handsker er vigtige, da det beskytter hænderne, samtidig med at det sikrer mobilitet, når man skal rulle rundt på gulvet og lede efter forskellige greb. MMA-handsker er i forhold til boksehandsker meget mindre, hertil er fingrene fri i MMA-handsker. Hertil er boksehandsker også meget større end MMA-handsker. 
  • Rashguard kan man næsten kalde for en MMA-uniform, da rigtig mange MMA-kæmpere bruger den i deres daglige træning. Rashguard er en tætsiddende trøje, der beskytter din hud mod rifter eller hudafskrabninger, når du træner eller kæmper. Vores rashguards er lavet af svedtransporterende og modstandsdygtigt materiale. Derfor er de også velegnet til al slags kontaktsport.
  • Fod- og benbeskytter anbefaler vi også, specielt til sparring, så du både beskytter dine ben og din fod, men også din træningspartner. 
  • Ørebeskytter er især til dem, der bruger meget tid på at rulle rundt på kampmåtterne. Hvis du har ubeskyttet ører her, kan du være uheldig og udvikle, det vi kalder, blomkålsører.  
  • Skridtbeskytter 
  • MMA-shorts. Her snakker vi mest for synets skyld, da MMA-shorts ikke som sådan er bedre at træne i end så mange andre shorts. Vores MMA-shorts er dog alle fremstillet af let, elastisk og meget holdbart polyestermateriale. Hertil har vores MMA-shorts også det kendte MMA-design, som man kender fra de professionelle kæmpere, man ser i fjernsynet. 

Find dit MMA-gear hos BUDOLAND

Hos BUDOLAND finder du et bredt udvalg af MMA-udstyr og MMA-beklædning. Vi har alt det nødvendige såsom MMA-handsker, rashguards, fod- og benbeskytter, skridtbeskytter, ørebeskytter og MMA-shorts. “Man må aldrig gå ned på udstyr” er BUDOLANDS uofficielle motto, og det mener vi gælder alt kampsport! Så tøv ikke med at klikke ind og undersøge vores udvalg af alt ting MMA relateret!  

Mest populære i kategorien